Oplevelser

Du kan slappe helt af og nyde naturen, lave god mad og bage snobrød, men der er også mange muligheder for praktiske aktiviteter på Blåbärgården.

Skoven
Ødegårdens største attraktion er de store svenske skove, hvor du kan nyde livet midt i naturen. Området er specielt for Sverige, da her er bøgeskov, men ikke den velplejede, plantagelignende bøgeskov, vi kender fra Danmark.  Om sommeren kan der plukkes blåbær, tyttebær og hallon (små søde skovhindbær) og om efteråret kan du plukke brombær, smultron (multebær) og kantareller. I en mappe i stuen findes forslag til vandreture i skoven omkring gården , desuden turforslag til andre oplevelser i lokalområdet.

Dyreliv
Der er rigt dyreliv omkring Blåbärgården, hvor vi i tidens løb har oplevet elge og grævlinger på gårdspladsen, flagermus og ugler i uglekassen på staldens gavl, og masser af rovfugle og traner over gården. I april og maj flyver sneppen over gården hver aften ca. kl. 21. Desuden er der et rigtigt sommerfugle-liv, vi har set sorter som svalehale, sørgekåbe og citronsommerfugl. I de store moser bag gården holder elgene til, og på de små enge omkring husmandsstederne i skoven, kan man ofte se traner og gæs. Så gå en tur i skoven – omkring solopgang og solnedgang støder man ofte på rådyr, ræv, egern og andre af skovens beboere.

Fiskeri
Du kan fiske i Bälingesöen, hvor der er gedder, sandart, aborrer, skaller mm. Det kræver fisketegn, som kan købes i kiosken ved den lille campingplads, her kan desuden lejes kanoer og robåde. Ved søen er der fiskekonkurrencer flere gange om året. I dammen ved Oderljunga Mölle findes også 20 kilos karper.

Badesø
Bälingesöen er en smuk skovsø med badebro og en skøn lille sandstrand, hvor du kan købe kaffe, kringle og is. Du kan bade året rundt, men caféen holder kun åbent om sommeren.

Kano
Der er flere gode kanosøer i nærheden af ødegården. Bälingesöen er meget børnevenlig, og her kan du i sommerhalvåret leje kanoer, robåde og vandcykler. Ved Perstorp ligger flere store søer, som er meget spændende at udforske i kano, da her er fuglereservater med mange arter, blandt andet fiskeørne og traner. Her skal du dog selv medbringe kano.

Spisning
Langt inde i skoven ligger det idylliske gæstgiversted Vildrosor & Höns, som er indrettet i en gammel gård. Her kan du få serveret kaffe og hjemmebag i haven eller i de gamle hyggelige stuer.
> Vildrosor & Höns

Dyrepark
30 km fra Blbåbärgården ligger Skånes Djurpark, som er en flot dyrepark med fokus på skandinaviske dyr. Her kan du opleve ulve, bjørne, elge, rensdyr, bæver og los på nært hold. Du kan også tage til Ingelbo Älgpark (ca. 15 km) , og se et af verdens største pattdyr helt tæt på. Om foråret har de ofte elgkalve.

> Skånes Djurpark
> Ingelbo Älgpark

Svømmehal
I Perstorp ligger Ugglebadet, som er en dejlig svømmehal med indendørs vandland om vinteren og stort udendørs område om sommeren, begge steder med vandrutschebane, motionsbassiner, babybad og sauna. Om sommeren er der minigolf ved det udendørs vandland. I vandlandets cafeteria kan købes slik, is og snacks.
> Ugglebadet

Ski
Blåbärgården ligger bag Söderåsen med fastlandsklima. Frosten bider sig fast, så der ligger ofte sne og indbyder til skiture i skoven – følg dyresporene eller løb på skovvejene. Hvis I ønsker alpin, så er der flere skisportssteder nordpå, som er velegnede til en endagstur i bil. Nærmest er Vallåsen, kun 35 km fra Blåbärgården. Her kan du også leje ski.
> Vallåsen

Golf
Du kan spille golf i både Perstorp og i Örkelljunga og ved Eket.
> Örkelljunga Golfklub
> Perstorp Golf

> Woodlands.se

Loppemarkeder og antik
Der findes en del gode loppe- og antikmarkeder i Örkeljunga. Gå på opdagelse og find vintage tøj, retro møbler og nips af høj kvalitet. Det svenske ord for loppemarked er “loppis”, så hold øje med skiltene. Der hænger også opslag  med mere information om markederne på opslagstavlen i entreen på Blåbärgården.

Oderljunga Mölle
Spændende lokalmuseum i den gamle vandmølle i Oderljunga tæt på Blåbärgården.
> Oderljunga Mölle

Plastens Hus
I Perstorp blev den første plastik i Skandinavien produceret i 1918. I dag er Perstorp Plast en af verdens førende plastfabrikker og er også kendt for Pergo gulve. Fabrikken har et spændende museum om plastens historie.
> Plastens Hus