Praktisk information

Linned
Alle gårdens sovepladser er udstyret med dyner og hovedpuder. Du skal selv medbringe linned, håndklæder, karklude og viskestykker samt hvad du skal bruge af shampoo, skraldeposer, køkkenrulle, toiletpapir, stearinlys osv. Der SKAL anvendes lagen på sengene.

Bygninger
Blåbärgården består af et totalrenoveret stuehus, en smuk gammel trælade, en stald som nu er aktivitetshus og en gammel bygning, som nu er værksted med familierum. Desuden er der en kartoffelkælder med god mulighed for opbevaring af kolonialvarer og et shelter med plads til overnatning.

Stalden – aktivitetshus
Stalden er indrettet som en hyggelig slyngelstue med billard, brændeovn, bar og bordfodbold. Her er desuden sofagruppe og langbord med plads til flere familier. Stalden kan lejes sammen med Blåbärgården for 1.000 kr. ekstra pr. uge/weekend.

 

Laden
I den 90 m2 store trælade er der støbt gulv og mulighed for at spille bordtennis og køre på børnecykler, skateboard  og løbehjul mm. som I selv skal medbringe.  I tilfælde af regnvejr er laden et godt sted at opholde sig, hvis pladsen i stuehuset bliver for trang.

Køkken
Køkkenet indeholder hvad du måtte få brug for af kaffemaskine, ovn, mikroovn, køleskab med lille fryser og almindeligt køkkenudstyr. I den gamle kartoffelkælder bag stuehuset kan du med fordel opbevare kolde øl, grøntsager mm.

Spiseplads
I karnappen ved køkkenet er spisebord til 8-9 personer. Der er én høj Trip Trap børnestol, som du finder under trappen i entréen.

Vaskemaskine
Der er vaskemaskine på badeværelset og tørresnor i forlængelse af gårdspladsen. Medbring selv vaskemiddel.

Bad
Der er bruser i badeværelset, da alt vand kommer fra vores egen brønd, bedes du spare på vandet. Der er også mulighed for at tage bad i den nærliggende svømmehal Ugglebadet i  Perstorp eller i badesøen Bälingesöen.

Tv og internet
Der er tv med indbygget dvd afspiller på 1. sal. Tv’et kan vise alle DR’s kanaler samt diverse svenske kanaler. I skabet under tv’et findes et lille udvalg af film, primært børnefilm. Der er ikke internetopkobling på gården, men et udmærket mobilnetværk.

Spil og legetøj
I stuen findes puslespil og brætspil for hele familien, som I er velkomne til at låne. I skabene på 1. sal er en del forskelligt legetøj, som også er til fri afbenyttelse for børn og barnlige sjæle.

Bom
Vi har desværre haft indbrud et par gange, så derfor er der sat en bom op for indkørslen. Husk at lukke og låse bommen ved afrejse.

Vand og el
Forbrug er inklusive i lejen.

Brænde
Du må bruge kløvet brænde fra brændeskjulet til at tænde op i brændeovnen i stuen. I stalden er der også brændeovn med egen brændestak. Hvis du skal tænde bål, skal du samle kvas og træ i skoven.

Bålplads
Brug bålpladsen hvis du vil tænde bål og lave snobrød eller riste pølser. Til bål skal du samle kvas og brænde i skoven – brug ikke kløvet brænde fra brændeskjulet. Det er reserveret til brændeovnen inde i huset. Gå ALDRIG fra et tændt bål – tænk på brandfaren i skoven!

Oversigtskort

Indretning
Blåbärgården har i stueetagen en stor entre, køkken med spisebord, stue med brændeovn, nyrenoveret badeværelse med bruser samt to soveværelser. På 1. sal er fællesareal med tv, stort soveværelse, lille kammer og en soveniche.

Plantegning

Værelser
De tre soveværelser og det lille kammer har tilsammen 10 sovepladser. Hertil kommer babyseng, weekendseng, briks og slagbænke. Sengepladserne fordeler sig således:

Stueværelset
Godt forældreværelse med dobbeltseng og kommode.

Familierum
Dobbelt-seng-køjeseng, dvs. to pladser på hver etage. Et godt børneværelse, hvor man kan hygge sig i køjerne med forhænget trukket for.

Loftsværelset
Godt forældresoveværelse med dobbeltseng og kommode og udsigt til skoven. Her er også baby tremmeseng.

Lille kammer
To sovepladser i kammeret på 1. sal. Godt børneværelse med hulestemning.

Ekstra sovepladser
Der er to ekstra sovepladser i nichen på 1. sal, samt mulighed for opredning på en gæstebriks også på 1. sal.

Shelter
Bag gården har vi et shelter med bålplads og smuk udsigt til skoven. Her kan overnatte 2 – 3 personer med sovepose.

Værkstedsbygning
I værkstedsbygningen er der indrettet et familierum, som kan tillejes for 1000 kr. pr. weekend/uge sammen med stalden (aktivitetshuset). I familierummet er en dobbeltseng og en tre etagers køjeseng.

Aktivitetshus i staldbygningen
Den gamle stald er omdannet til aktivitetsrum med stort billardbord, hyggehjørne, bordfodbold, hjemmebygget bar og spiseplads til 15-20 personer omkring et stort provencebord. Der er opsat en stor brændeovn, som giver en god varme. Stalden indgår kun i lejemålet efter særlig aftale og tillægsbetaling.

Sandkasse og gynger
På gårdspladsen er en overdækket sandkasse og der ligger lidt sandlegetøj i laden, husk at dække sandkassen til efter brug. Der er også gyngestativ med babygynge og en større gynge i det store træ på gårdspladsen. Gyngerne er beregnet til børn og anvendes på eget ansvar.

Indkøb
I Perstorp (11 km) ligger flere supermarkeder, blandt andet en stor Coop og Netto. I Örkeljunga (11 km) ligger også en Coop og en Netto. I begge byer er Systembolag, som er det eneste sted, I kan købe vin og spiritus. Det kan dog anbefales at alkohol medbringes hjemmefra.

Affald
I Sverige er man langt fremme med affaldssortering, også i private hjem. Det er et krav at alle skal sortere deres husholdningsaffald i 8 grupper. I indkørslen findes to store affaldscontainere, som det sorterede affald skal lægges i. I laden er opstillet en ekstra container til flasker og dåser.

Affaldet SKAL sorteres i følgende kategorier:

– Papir/aviser
– Pap/karton/mælkekartoner
– Klart glas
– Farvet glas
– Dåser/kapsler/låg/metal
– Kompost/madaffald
– Hård plast
– Restaffald (bleer, porcelæn mm)

Er der ikke plads i containerne, skal I tage jeres affald med hjem.

Nødsituation
Ved alarm til ambulance og brandvæsen fra Blåbærgården skal man opgive en særlig kode, som er opsat i entréen i stuehuset og også fremsendes med lejekontrakten. Der er lægehus og apotek i Örkeljunga og Perstorp, og nærmeste sygehus er i Helsingborg og Hässleholm.